woensdag 26 december 2012

Africa Eco Race: Belgen in de wedstrijd, tekst van RallyandRaces.com

Africa Eco Race: Schlesser vs. België. 
vrijdag 28 december 2012 21:55 
Morgen is het weer zover. De vijfde editie van de Africa Eco Race gaat dan in het Marokkaanse Nador van start, met een etappe die door organisator René Metge wordt omgeschreven als magisch. Laat ons even kijken wie de kanshebbers zijn en hoe de Belgen er voor staan.

Het spreekt voor zich dat viervoudig winnaar van de Africa Eco Race en tweevoudig Dakar-winnaar Jean-Louis Schlesser met zijn zelfgebouwde buggy de topfavoriet is. Tegenstand moet de Fransman vooral verwachten vanuit Belgische hoek, vooral van de drie door het Belgische Overdrive Racing gebouwde Toyota’s Hilux.

Jacky Loomans (Art of Speed) en de Fransman Pelichet sloten de rally in het verleden af als tweede, na Schlesser, en besturen elk zo een Toyota Hilux. Het betreft topmateriaal dat vorig jaar in handen van Giniel De Villiers derde werd in de Dakar.

Ook een andere Belg, Joost Van Cauwenberge (Alltrack Racing), rijdt met een Toyota Hilux van Overdrive Racing en maakt met al zijn ervaring zeker kans op een ereplaats.

Verder maakt ook rallyraidspecialist Miloslav Zapletal met zijn Hummer een kans. Zapletal is een gevestigde waarde in de wereldbeker rallyraid en zal de stevige concurrentie het vuur zeker en vast aan de schenen leggen.

Verder zijn Hubert Auriol en vooral Abdelhamid Abouyoussef outsiders. Die laatste is er al elke editie bij geweest maar heeft voor dit jaar gekozen voor een heuse VW Buggy, waarmee de Egyptenaar wel eens zou kunnen verrassen.

Ook bij de trucks en de motoren zijn er enkele Belgen, en is het vooral uitkijken naar de MAN truck van Noël Essers, die er vanwege Team Art of Speed elk jaar weer bij is. Elisabete Jacinto, Tomas Tomecek en Miklos Kovacs zijn de grootste kanshebbers, maar ook de Russen van Kamaz zijn er dit keer bij en vallen zeker niet te onderschatten.

Bij de motoren is voormalig winnaar Oscar Polli er weer bij, en van Belgische zijde is het uitkijken naar de prestaties van Pierre Lesage en Martin Fonteyn.

Belgen aan de start:
Wagens:
Jacky Loomans/Frits Driesmans – Toyota #201
Joost Van Cauwenberge/Jacques Castelein – Toyota #204
Erwin Imschoot en Jan De Paepe – Toyota #212
Gregoor Bauwens/Dave Berghmans – Toyota #220
Bart De Paepe/Franck De Doncker – Toyota #224
Vincent Thijs/Ruth Brands – Mitsubishi #229
Rudy Goeminne/Rik Van Hoorebeke – Audi Buggy #231
Fabrice Della Barbera/Marc Lelateur – Polaris #22
Rene Delaby/Colette Taburiaux – Polaris #245
Stephane Henrard/Cedric Legein – Porsche Classic #253
Ronny Venus/Bas Venus – Toyota #302
Roland Hoebeke – Renault #303

Trucks:
Patrick Hillewaert/Philip Helewaut/Kris Hillewaert – MAN #404
Noël Essers/Marc Lauwers/Ulrich Boerboom – MAN #405
Ronny Fransen/Johan Jongen/Evertjan Alders – GINAF #406

Motoren:
Pierre Lesage – KTM #125
Martin Fonteyn – KTM #169

(Tekst: Michaël Oosterlinck)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten