zaterdag 29 december 2012

Africe Eco Race Eerste Etappe in RallyandRaces.Com

Africa Eco Race: proef geannuleerd, maar geen communicatie …
zaterdag 29 december 2012 18:52
De eerste etappe in de Africa Eco Race is - naar het schijnt - geannuleerd. Diverse media, waaronder het Belgische Team Art of Speed, melden dat de etappe vandaag niet is gereden, maar vanuit de organisatie kwam niets van officiële communicatie.

Slechts deze ochtend kwamen de wagens en teams aan op Marokkaans grondgebied, na de eerder vermelde vertragingen door motorschade aan de boot die het materiaal en de mensen zou vervoeren. De organisatie moest in allerijl op zoek naar een alternatief, maar dat kostte te veel tijd om vandaag te rijden. De etappe werd geannuleerd.

Een beslissing die we overigens kunnen begrijpen. Mensen die een hele nacht op een boot hebben gezeten enkele uren na aankomst op pad sturen voor een klassementsrit over 250 kilometer is van het goede te veel, en houdt enkele veiligheidsrisico’s in.

Wat we echter niet begrijpen is waarom niet officieel werd gecommuniceerd. Tot op dit moment is er nog steeds geen melding op de site van de organisatie.

Morgen gaat de rally dan uiteindelijk echt van start met een klassementsrit over maar liefst 409 kilometer. Van ‘met de deur in huis vallen’ gesproken …

(Tekst: Michaël Oosterlinck)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten